About

 

Goran Maravić

Tagline “journalist, amateur photographer, news junkie, gadget aficionado, hiker and EDC items enthusiast” nastao je u mojim prvim susretima s društvenim mrežama i koristim ga gdje god se trebam ukratko opisati što će reći, uglavnom na društvenim mrežama. Ovdje imam mjesta i obvezu napisati nešto više o sebi.

Osobna stranica nastala je s idejom da na njoj zapisujem neka svoja razmišljanja i prikupljam već objavljene tekstove, prvenstveno tekstove s Urban Gadgettea koji je osobna igraonica Andrije Sprčića i moje malenkosti. Volim fotografirati pa ću ovdje dati mjesta i fotografijama – predvidio sam rubriku za njih.

Znam da se sve to može napraviti na profilima društvenih mreža, ali tamošnja forma je dosta ukalupljena i trajnost sadržaja ovisi o tvrtki koja vodi društvenu mrežu. Na web stranici imam više kontrole nad svojim sadržajem. Vidjet ćemo kamo će me moja ideja odvesti u sljedećih nekoliko mjeseci.

Inače, za one koji me ne znaju u baš nijednom svemiru, virtualnom ili stvarnom, novinar sam po struci, znatiželjan po zanimanju. U tehnologiji sam od malih nogu jer me zanimala kao hobi. Nisam je izabrao kao struku odlučivši se na studij novinarstva (zapravo politologije, ali tko još završava ono što je prvo upisao), ali sam joj se brzo vratio kroz posao. Godinama sam pisao o tehnologiji i video igrama u magazinima Hacker, PSX, Gameplay, Reboot i Bug te na HT-ovom (T-Comovom) portalu. Danas mi posao nije direktno vezan uz tehnologiju što znači da se opet vratila u domenu hobija gdje me daleko više veseli. A upravo taj i svi drugi moji hobiji i zanimacije bit će fokus ove stranice, uz pokoji rant ili pohvalu. Da sve ne bi bilo isključivo jednosmjerno možete mi pisati na e-mail koji glasi ime točka prezime (at) pm.me.