Royal Museum of the Armed Forces and Military History

Sredinom 2013. godine bio sam u blic posjetu Bruxellesu. Nekoliko slobodnih sati iskoristio sam da posjetim muzej oružanih snaga i vojne povijesti. Preporučam to svakom avio entuzijastu i ljubiteljima vojne povijesti.

Gledanjem ovih fotografija mogli bi zaključiti da je ovo samo muzej zrakoplovstva što nije točno. Zrakoplovstvo je manji dio izložbe. Posebno impresivan je dio s vojnom opremom i uniformama svih vojski i vojnih postrojbi 2. svjetskog rata. Na žalost cijeli 1. svjetski rat nisam vidio jer se taj dio muzeja u vrijeme mog posjeta preuređivao. Značajan dio muzejskog fundusa čini i povijesno naoružanje otprije 20. stoljeća. Zajedničko svim tim zbirkama je da su u mračnim prostorijama pa sam se odlučio ne mučiti fotografiranjem i razgledavati.

Zbog brzine i kratkoće posjeta putovao sam lagano tako da mi je od fotografskih alata na raspolaganju bio samo mobitel, Nexus 4 koji se ne može pohvaliti kvalitetnom kamerom. Zaključio sam da će mi to biti idealna prilika da isprobam teoriju da mobitel može zamijeniti jednostavne i jeftine kompaktne fotoaparate. Sada vjerujem da u dosta prilika može. Fotografije su blago obrađene u Photoshopu, ništa više nego što bi bile fotografije iz kompakta.