Kershaw Cryo – Modifikacija drške za sigurnije držanje

U recenziji Kershaw Cryoa najavio sam da se spremam napraviti malu modifikaciju drške koja će mi omogućiti puno bolji hvat noža i tako eliminirati možda najveću zamjerku potpuno metalnoj verziji Cryoa. Modifikacija je iznimno jednostavna i sastoji se od izrezivanja samoljepljivog brusnog papira u pogodan format i lijepljenja istih na ključne točke drške.

Brusni papir sam kupio prije više godina u online shopu za skateboarde (eBay trgovina čijeg imena se više ne sjećam, ali sam pretraživao pojam “skateboard tape“). Vjerujem da će jednako dobro funkcionirati i protuklizna traka namijenjena povećanju trenja na gazištu stepenica. Nedavno sam kupio kolut te trake u Ikei (ovo je link na konkretan proizvod). Kad isprobam tu traku za istu svrhu, opisat ću rezultate.

Kao što sam napisao u recenziji, brusni papir sam nalijepio na krajeve drške, na suprotnoj strani od kopče za džep. Fotografije će bolje pokazati poziciju. Hvat noža prilikom otvaranja je daleko bolji i uopće nemam osjećaj da će mi izletjeti iz ruke.

Primanje noža za izvlačenje iz džepa je također puno bolje. Isprobavao sam raznorazna hvatanja prilikom vađenja noža iz džepa i zaključio da meni odgovara ova pozicija brusnog papira. Nekom drugom bi mogla odgovarati pozicija bliže kraju drške.

Brusni papir ne utječe na udobnost nošenja tj. ne struže po džepu hlača na način da bi smetao pri nošenju ili vađenju.

Tekst i fotografije: Goran Maravić